Overslaan en naar de inhoud gaan
Switch Language

PartsPoint versterkt dekking in Belgisch Limburg met overname Theuwissen uit Zonhoven

Auto-onderdelen Theuwissen wordt overgenomen door Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) en wordt geïntegreerd binnen de dochteronderneming PartsPoint België (voorheen Brezan Autoparts). Theuwissen heeft een team van 15 collega’s met ruim 40 jaar ervaring in de automotive after-market. Met deze overname willen de huidige eigenaars de toekomst van het bedrijf waarborgen en meer continuïteit bieden aan hun klanten.

De nieuwe vestiging is een enorme aanwinst voor Alliance Automotive Group Benelux. Theuwissen is een begrip in de regio Limburg. Theuwissen Zonhoven zal worden samengevoegd met PartsPoint Houthalen. In het pand van Theuwissen zal binnenkort ook de 7e trainingslocatie van het technische ondersteuningsconcept TECH360 geopend worden. De eigenaars, Andy Willems, Sofie Vanoppen en Peter Manet, zochten een sterke partner om hun groei te behouden en een sterker aandeel te vertegenwoordigen op de competitieve markt. Deze partner vond hij in Alliance Automotive Group Benelux, in combinatie met PartsPoint. 

Andy Willems zal betrokken blijven bij de onderneming en erop toezien dat de gehele overname in goede banen verloopt. Eigenaar Andy Willems is hier erg tevreden mee: “We zijn trots op ons bedrijf welke al 40 jaren een gerenommeerde naam heeft. In deze dynamische markt, waarin ontwikkelingen en veranderingen elkaar snel opvolgen wil je een sterke partner zijn en blijven voor het autobedrijf van de toekomst. Je aansluiten bij een sterke internationale partij, lijkt ons het beste voor onze medewerkers en onze klanten. De beslissing tot overname is dan ook heel bewust genomen.”
Daarnaast gaan ook alle personeelsleden van Theuwissen mee naar PartsPoint waardoor de aard en persoonlijke benadering van het oorspronkelijke bedrijf gewaarborgd blijven.

Rob Visser, Director Network bij AAGB laat zijn tevredenheid weten: “We zijn erg blij dat dit mooie bedrijf aan boord komt bij PartsPoint. Een fantastische toevoeging in België aan onze groep. Met deze uitbreiding versterken wij onze positie in de provincie Limburg en worden wij marktleider in deze regio. Deze integratie komt daarbij ook precies op het juiste moment, want deze maand is de rebranding van het PartsPoint netwerk, voorheen Brezan Autoparts afgerond”.

Al met al is deze overname van Theuwissen door AAGB zeker ook een goede zet voor alle klanten. De garageklanten van Theuwissen kunnen naast de service die ze gewend waren profiteren van de forse investeringen die Alliance Automotive Group Benelux de afgelopen jaren gedaan heeft om met PartsPoint de beste partner te zijn voor het moderne garagebedrijf met het complete assortiment inclusief het huismerk NAPA, de state of the art digitale catalogus, de garageformules en de toekomstbestendige concepten zoals TECH360 en NexDrive.