Overslaan en naar de inhoud gaan
Switch Language

PartsPoint België lanceert nieuw garageconcept

PartsPoint België (voorheen Brezan Autoparts) onderdeel van Alliance Automotive Group Benelux, lanceert een nieuw garageconcept: Full Car Service. Na de lancering van CarProf in 2021 en Eurogarage, in samenwerking met GroupAuto België, komt de auto-onderdelen leverancier nu met een laagdrempelig garageconcept voor de Belgische markt.

Met Full Car Service krijgt het autobedrijf toegang tot een digitale toolbox om zijn lokale online marketing te professionaliseren. Zo wordt de online vindbaarheid van de garage in Google geoptimaliseerd en krijgt men ondersteuning op het gebied van klantreviews en daarmee meer grip op zijn online reputatie. Aanvullend is er een promotiemodule op Facebook beschikbaar om lokale naamsbekendheid te vergroten.

Samenwerken aan lokale online marketing

Bij nieuwe deelnemers wordt eerst een digitale nulmeting, in de vorm van een online marketing scan, gedaan. Met deze scan wordt er onder andere naar de huidige online vindbaarheid en (mobiele) prestatie van de eigen website gekeken. Hierbij krijgt de ondernemer concreet advies en tips over verbeterpunten. Vanuit de nulmeting wordt er vervolgens samengewerkt om zijn online visitekaartje te professionaliseren met als doel zijn online vindbaarheid te verbeteren.

Naast de online ondersteuning, ontvangen nieuwe deelnemers een fysiek startpakket met onder andere een muurschild en banier. In de achtergrond krijgt de ondernemer ondersteuning op het gebied van lokale marketingcommunicatie via de tool CarMarketeer. Met deze online portal kan men op basis van eigen huisstijl eenvoudig en snel allerhande promotiematerialen opmaken en bestellen zoals posters, flyers en social media uitingen.

Voorwaarden deelname

Hans Hermans, Commercieel Directeur PartsPoint België: “Full Car Service richt zich op garages in zowel Vlaanderen als Wallonië en is beschikbaar voor elke ondernemer die een grote mate van zijn vrijheid wil behouden. Full Car Service is geen franchise, het ondersteunt ondernemers die hun eigen naam op de gevel willen behouden.” Kosten voor deelname bedragen € 75 per maand en er geldt een inkoopverplichting van minimaal € 20.000 in auto-onderdelen bij een PartsPoint grossier.

In Nederland staat Full Car Service bekend onder de naam Autoservice Totaal (180 deelnemers). Er is vanwege de meertaligheid in België gekozen voor een universele naam.